Ryba na świąteczny stół. Nie taki straszny karp jak go malują – Warsztaty kulinarne

Czym byłyby Święta bez pysznej, dobrze przyrządzonej świeżej ryby? Gorąco zapraszamy na warsztaty kulinarne podczas których dowiemy się coś więcej na temat sposobów przyrządzania ryb na świąteczny stół.

Podczas warsztatów przygotujemy tatara ze śledzia z musztardą francuską i pomarańczą.
Nauczymy się filetować karpia łamiąc schematy, iż karp to trudna ryba z ośćmi. Pokażemy jak dobrze usmażyć te rybę na Święta. Filety z karpia zaserwujemy na sałatce typu Nicoise z lekkim francuskim dressingiem.
Na koniec zdradzimy technikę gravlax przygotowując łososia, spróbujemy finger foodów z łososiem gravlax na pumperniklu.

Link do wydarzenia

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *